Trendi spalnice

Blog
toledo_dsc3766

VPRAŠANJA:

1. Prosim, da se na kratko predstavite – kaj ste po poklicu, koliko časa ste zaposleni v podjetju Hilding Anders, za kaj ste odgovorni v podjetju?

Moje ime je Tea Tadej, diplomirala sem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer industrijsko oblikovanje in s tem pridobila naziv diplomirana oblikovalka. Že 10 let se profesionalno ukvarjam z oblikovanjem in razvojem novih izdelkov, predvsem pohištva in izdelkov za dekoracijo doma. V Hilding Anders sem prišla julija 2020 in od takrat vodim oddelek za razvoj novih izdelkov za blagovni znamki Hespo in Perfecta Dreams.

2. Ali se strinjate s trditvijo, da ureditev spalnice neposredno vpliva na kakovost spanja in počitka? Kje pri tem največkrat naredimo napako, katere na videz neškodljive napake delamo?

Ureditev spalnice absolutno vpliva na kakovost spanja in počitka, začenši od same organizacije pohištva v prostoru, pa vse do izbire postelj, vzmetnic in vzglavnikov za spanje. Razporeditev pohištva v spalnici je pogosto opredeljena z arhitekturo, vendar se je treba izogibati nekaterim napakam, ki jih delajo ljudje, kot je zatrpavanje prostora z velikimi kosi pohištva, kar je še posebej pomembno v majhnih spalnicah, ali pleskanje sten v barvah, ki ne sproščajo in pomirjajo, kar je zelo pomembno pred počitkom in z dodajanjem električnih naprav v prostor, ki vanj ne sodijo, kot je televizija. In na koncu najmanj pozornosti, časa in energije vložimo v najpomembnejše, to je izbor kakovostnega ležišča, posteljnega dna, vzmetnice in vzglavnika, saj so ti ključ do kakovostnega in dobrega spanca.

3. Na kaj ste vi osebno najbolj pozorni pri urejanju spalnega prostora?

Glede na to, da je moja spalnica majhna in imam kot vsaka ženska veliko stvari, mi je bil največji izziv vse postaviti v spalnico, ne da bi jo natrpala, zato sem se odločila za pohištvo v svetlih barvah, da bo prostor še naprej ostal zračen, pa tudi za stene, ki sem jih pustila v beli barvi, in da bi imela dovolj prostora za shranjevanje, sem se odločila za posteljo, ki vsebuje prostor za shranjevanje, kar je odlična rešitev, saj se pod celotno površino postelje skriva velik prostor za shranjevanje. In končno, izbira vzmetnice. Vzmetnica je zelo individualna stvar in vsak posameznik si jo mora izbrati sam. Vzmetnico izberemo tako, da se nanjo uležemo, ne pa tako, da jo preizkušamo s kolenom, kot pogosto vidimo, dobro bi bilo celo vzmetnico preizkušati ob različnih urah dneva, saj vam ne ustreza vedno enaka trdota. Osebno spim na vzmetnici Premium Anatom, ki ima jedro iz žepkastega jedra Anatom, ima pa tudi integriran nadvložek iz lateksa in mi zelo ustreza, ker je jedro profilirano v 7 conah v obliki človeškega telesa in odlično podpira moja ramena, boke in kolena, hkrati pa zagotavlja maksimalno udobje. Ko sem izbirala vzmetnico, me je čakala še izbira vzglavnika in tokrat sem se odločila za vzglavnike Technogel, ki se prav tako prilagajajo vsakemu posamezniku, saj lahko izbiraš različne višine vzglavnikov glede na svojo telesno konstitucijo.

4. Kaj morate imeti v vsaki različici svoje spalnice in zakaj? Kateri element je za vas najpomembnejši?

Vsak element je pomemben na svoj način, garderobne omare kot prostor za shranjevanje, kombinacija prostora za obešanje stvari, odlagalnih polic in predalov mi je zelo pomembna pri vsaki omari in komodi, da optimalno shranim vsa oblačila, ki jih imam (in ki jih je preveč ?). Zelo cenim tudi postelje, ki imajo v sebi vgrajeno sekundarno funkcionalnost – shrambo, v obliki predalov in odlagalnih zabojnikov, kamor enostavno pospravim odvečno posteljnino ali sezonska oblačila, vse za razbremenitev garderobnih omar in znova bi poudarila vzmetnico kot zdravilo za kakovosten spanec – pomembno je le, da najdete najboljšo zase!

5. Glede na to, da naši sodržavljani nimajo dovolj visokih dohodkov, da bi vsako sezono preurejali spalnico, kako jo lahko to zimo preuredimo brez velikih stroškov?

Vse je v detajlih, nova posteljnina, dve ali tri okrasne blazine, odeja ob vznožju postelje in nove svetilke na nočnih omaricah bodo že prinesle novo osvežitev v spalnico in nikogar ne bodo preveč finančno izčrpale. Dodatna dekoracija na steni, v obliki slike ali okvirja za fotografije z lepimi spomini, bo polepšala vsak prostor, tudi spalnico.

6. Pri čemu se ne splača in ne sme varčevati in zakaj?

V spalnici se vse vrti okoli postelje in tam se res ne splača varčevati, kakovostna vzmetnica in vzglavnik sta zmagovalna kombinacija, da se zjutraj zbudite naspani in spočiti in zagotovo nihče ne bo pomislil, da je bil denar porabljen zaman.

7. Trendi se nenehno spreminjajo, kaj nam prinašajo novi? Lahko izpostavite 5 prihajajočih trendov pri urejanju spalnice?

Trendi v pohištvu se ne spreminjajo tako pogosto in hitro kot v modi, a jim zvesto sledijo, vsaj pri barvah in izbiri tkanin. To zimo bodo prevladovali zemeljski toni, oranžna terakota, barva bordo vina, vsi odtenki bež in kremne, vse to pa v kombinaciji z globokimi modrimi toni. Pri materialih prevladujejo bogati bukle materiali, ki bodo vsakemu ležišču ravnih linij dali volumen ter občutek mehkobe in privlačnosti.

8. Vsako leto imamo to „it“ barvo, kaj lahko pričakujemo v svetu sanj? Katera barva bo prevladovala in kako jo najbolje kombinirati v majhnih in velikih spalnicah?

V majhnih prostorih vedno velja pravilo manj je več, tako je tudi pri barvah, svetli toni bodo „odprli“ vsak prostor in ga povečali, v večjih spalnicah pa se je lažje poigrati z vzorci in barvami, pohištvo v prostoru je lahko bolj nevtralno, posteljo pa lahko poudarimo z neko barvo. Pri večjih spalnicah je možno izbrati velika vzglavja, zato drugi detajli kot so barva sten in tapete niso potrebni, saj so ta vzglavja dovolj impozantna, da polepšajo vsako spalnico. Zato je posteljni sistem Mix&match odličen za vsakogar, saj lahko sam najde in sestavi najboljšo kombinacijo zase, tako da izbere posteljno dno, kjer je najpomembnejša funkcionalnost in dimenzije oziroma dizajn vzglavja ter z izbiro ustreznih nog sestavite zmagovalno kombinacijo za svojo spalnico. Na koncu izbor dopolnite z izbiro vzmetnice in si ustvarite svojo oazo dobrega in kakovostnega spanca.

9. Čeprav se trendi spreminjajo, kaj je pri opremljanju spalnic večno?  

Slogi se bodo spreminjali, postelje so včasih nizke, drugič visoke, nekateri imajo raje postelje iz panelnih materialov, nekateri lesene, drugi kovinske, spet tretji oblazinjene, garderobne omare in shranjevalni prostori so včasih vgradni, včasih z drsnimi vrati, včasih z vrtljivimi vrati, nočne omarice so lahko le okrasne mizice ali odlagalni prostor s predali, vse pa se spreminja s stilom, barvami in teksturami, a večno pri urejanju spalnice je udobje. Individualno je, vendar ga potrebuje vsak, da lahko naslednji dan začne lažje, ne glede na dolžino spanja.

Deli na socialnih omrežjih:

Objavljeno: 25.04.2023

Odaberi veličinu

Odaberi veličinu